top of page
Search

Jr.Robotics Bilim Okulu, Maker Çocuk ile Üreten Bireyler Yetiştiriyor

  • Eren Can Dağlar
  • Mar 11, 2016
  • 1 min read

Maker Hareketi’nin sadece lab ortamlarında değil her yerde yayılması gerektiğini önceki blog yazımızda bahsetmiştik. Günümüz teknoloji çağında, teknolojiyi eğitime entegre ederek, nitelikli nesiller yetiştirmek için atılmış somut bir adım olduğunun söylemiştik. Bu şekilde düşünen kurumlara bir yenisi daha eklendi: Jr.Robotics Bilim Okulu!

Son günlerde eğitimde sıkça duymaya başladığımız bir kavram: STEM. Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Çocukların sahip olduğu yaratıcılığı tetikleyen; onları düşünmeye, problem çözmeye, süreç odaklı çalışmaya ve merak duygusuna, öğrendiklerini proje şekline getirerek bir şeyler üretmeye iten bir sistem. İşte Maker Çocuk atölyeleri bahsettiğimiz gibi bu sistemin felsefesiyle paralel bir anlayışa sahip.

Jr.Robotics Bilim Okulu kendini; yaparak öğreten,çocuklara hayallerine ulaşma cesareti kazandıran, analiz ve problem çözme yeteneklerini geliştiren, ve topluma yararlı bireyler olmasını sağlayan bir okul olarak tanıtıyor ve pek tabii ki yolları Maker Çocuk ile kesişiyor. 240 m2 alanda ve 3 farklı laboratuvarda hizmet veren atölyeleri Maker Çocuk ile birbirini tamamlayan yapboz parçaları gibi birleşiyor. Laboratuvarlarında vereceğimiz Kodlama, Mobil Uygulama, Artırılmış Gerçeklik, 3D Printer, Arduino ile elektronik atölyeleri ile yaklaşık çok sayıda öğrenciye Maker kültürünü aşılayacağız ve “Sen de yap!” diyeceğiz. Çocuklara rehberlik ederek hayallerine ulaşılabilmeleri için yol gösterip, matematiksel ve mantıksal düşünme yetilerini geliştireceğiz.

Çocukların yapabileceklerinin sınırı aslında sadece hayal güçleri; yeter ki onlara gerekli imkan ve koşulları sağlayalım. Bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de ki batı dünyasının başarılarından fazlasını yapabilir, bizden de çıkabilir bilge çocuklar. Yapmamız gereken bu bilgeleri keşfetmek ve onları yönlendirmek.

 
 
 

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page